Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Еднолицеви

Ако ви предстои покупка на матрак, сте попаднали на правилното място. Ние от Мебелна палата Лазур Ви предлагаме голямо разнообразие от еднолицеви матраци, от които да изберете най-удобния за себе си. Разгледайте предложенията ни от качествени еднолицеви матраци на изгодни цени!

Удобни еднолицеви матраци от Мебели Лазур

Какво представляват еднолицевите матраци?

Еднолицевите матраци, както подсказва името им, се използват само от едната страна. От другата, те разполагат с подматрачна ламелна рамка, която се поставя върху леглото, и която се грижи матракът да се проветрява редовно, за да не задържа влага и вредители. 
Този тип матраци може да се използва за различни типове легла, а също и може да се ползва с повдигащ механизъм, за да се оползотвори максимално подматрачното пространство. Достатъчно е само да се добавят специални планки.


Ядра за еднолицеви матраци

Еднолицевите матраци могат да бъдат изградени от най-различни видове материали, като основно се делят на пружинни и непружинни.


Пружини Бонел

Този тип пружини са свързани една за друга, и макар технологията да е малко остаряла, тя все още е широкоразпространена в производството на матраци. Характерното за този тип пружини е, че създават средно твърдо усещане.


Покет пружини

Това е иновативен тип пружини, всяка от които е обвита отделно в джобче от нетъкан текстил „спунбонд“. Покет пружините създават средно твърдо усещане, както и предпоставка за повече проветривост на матрака. Освен това, поради индивидуалната опаковка на всяка пружинка, различните части от тялото заемат най-естествената си позиция. Не на последно място, при двама спящи движенията на единия не се усещат от другия.


Полиуретанова пяна

Полиуретанът е подобен на дунапрена, но има по-висока плътност и еластичност. Популярна съставка е при матраците, тъй като създава комфорт. Полиуретановите матраци създават средно към твърдо усещане и са подходящи при проблеми с гърба и кръста.


Мемори пяна

Мемори пяната е революционен материал, измислен и проектиран от НАСА, който се превърна в иновативен материал за матраци, заради страхотната си същност. Този вид пяна запомня извивките на тялото, поради което то може да се отпусне и да се чувства комфортно. При производството на матраци, мемори пяната обикновено се залага най-отгоре, като не е по-дебела от 5 см.


Латекс

Пенолатексът е синтетичен латекс, който обаче по нищо не отстъпва на естествения, освен, че е на по-достъпна цена. Еластичността позволява на тялото да заеме удобна позиция, а също и значително увеличава гаранцията на матрака.


Дамаски за еднолицеви матраци

В зависимост от производителя, ще срещнете различни по вид дамаски за матраци. Истината е обаче, че всички производители се стремят да заложат на антибактериални тъкани, които да не причиняват алергии и да не дразнят кожата, макар и да нямат пряк допир до нея. В много случаи, ще намерите модели със сребърни нишки и различни екстракти, които да се грижат за кожата ви.


Размери за еднолицеви матраци

В зависимост от избраното легло и броя на спящите, може да ви е нужен различен размер еднолицев матрак. Не се тревожете, на пазара се предлагат разнообразни, от които да изберете:
•    Единични – 72/190, 82/190, 90/190, 90/200;
•    Персон и половина – 100/200, 114/190, 120/190, 120/200;
•    Двойни – 140/190, 140/200, 144/190, 160/200, 180/200;
Изброените по-горе са най-разпространените размери за матраци. Имайте предвид, че голяма част от моделите могат да се изработят в желан от вас размер срещу минимално оскъпяване.
Ако изпитвате затруднения в избора на еднолицев матрак, не се колебайте да се свържете с нашите професионални консултанти, те с радост ще ви помогнат.