Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Дивани с механизъм за релакс - гаранция за пълноценна почивка и неустоим комфорт!

18.09.2020


Уютният дом е предпоставка за пълноценна почивка и спокойни мигове, прекарани далеч от ежедневния стрес. Единственият начин да постигнете достатъчно добра атмосфера в него е чрез качествени мебели, избрани и комбинирани с усет.

Благодарение на новите технологии, възможностите в сферата на обзавеждането вече са неограничени. Едно от най-ценните открития през последните години обаче определено са любимите на всички дивани с механизъм за релакс. Спомняте ли си сериала “Приятели”? Няма как да не се сетите и за невероятно удобните кресла, които героите в него ползваха с нескрито удовлетворение! Но какво всъщност представляват те?

 

Много повече от диван!

Диваните за релакс имат специален механизъм, който им позволява да заемат разнообразни позиции чрез промяна в наклона както на облегалката, така и на поставката за крака. Мебелите с такава функция са подходящи за хора с различни предпочитания. Фактът, че те бързо и лесно променят своята форма, ги прави перфектни и за седене, и за излежаване. Заставайки в почти хоризонтално положение, тялото се отпуска и мигновено се потапя в света на заслужената почивка.

Фотьойлите и диваните с релакс функция предоставят възможност за промяна на позицията на гърба и облегалката за крака. Те са задължителна част от обзавеждането на салоните първа класа в самолетите, на президентските лимузини, на VIP киносалоните и въобще на местата, в които комфортът и възможността за пълноценна почивка са основни приоритети.

 

Що е то “реклайнер” и “инклайнер”?

Съществуват два вида дивани за релакс, чиито имена все още не са особено популярни на българския пазар – така наречените “реклайнери” (от англ. – “recliners”) и “инклайнери” (“incliners”). И в двата случая тяхното предназначение е да осигуряват комфортна позиция за релакс, но разликата е в същността на механизма.

При първия вид облегалката се накланя назад, а поставката за краката “изскача” напред, сякаш диванът се разгъва. Вторият вид е по-подходящ за хората, които не разполагат с достатъчно пространство у дома, тъй като “инклайнерите” променят позицията на тялото чрез приплъзване, без това да се отразява толкова осезаемо на техния размер.

 

Видове релакс механизми

Механизмите също са два вида – ръчен и електрически. Всеки от тях има своите предимства!

Мебелите с механична функция за релакс променят своята форма по два начина – чрез натиск, осъществен с гърба, или чрез специална ръкохватка. Фотьойлите и диваните с електрически механизъм пък предоставят възможност за промяна в наклона на облегалката и поставката за крака без никакво усилие.

 

Покритие за всеки вкус

Диваните и фотьойлите с механизъм за релакс могат да бъдат с най-различни тапицерии, подходящи за всеки дом и вкус. Мебелите от този тип могат да бъдат покрити с естествена кожа, еко велур, еко кожа и текстил.

Покритието се отразява и на външния вид, и на усещането, което предоставя съответният продукт. Ето защо не трябва да бъде подценявано!

 

Най-добрите в областта

Закупуването на нови мебели е изключително важен момент за всеки дом. Инвестицията е дългосрочна, затова не бива да се прави компромис с ергономията и функционалността на обзавеждането.

Световен лидер в областта е мебелната компания “Natuzzi”. Продуктите с тази марка са с гарантирано качество и са способни да донесат усещане за релакс на всеки, независимо колко напрегнат и изнервен е той.

Добрата новина е, че от известно време удобните мебели биха могли да бъдат закупени и в България. Мебелна палата Лазур предлага огромно разнообразие от релакс дивани на водещи световни марки. Цените са в широк диапазон – въпреки че продуктите с такъв механизъм са изключително висок клас, има и достъпни предложения.

Заповядайте в магазина ни в гр.Варна, бул. „Сливница“, ж.к. „Младост“ 1
Телефон за връзка с нас: 0896 888305
e-mail: office@mebelilazur.com

При нас в Мебелна палата Лазур може да откриете перфектното ергономично допълнение към интериора на вашия дом, и то на добра цена.


назад

Последни новини

22.04.2024

Спални предложения 2024

Каталог с част от новите, актуални предложения...

Прочети още

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още