Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Как да изберем правилното детско легло?

07.08.2024


Изборът на правилното детско легло е важен, защото може да повлияе както на комфорта, така и на безопасността на вашето дете. Когато обзавеждате детската спалня, е важно да вземете предвид няколко ключови неща, за да направите най-добрия избор. Тук ще разгледаме основните неща, на които да обърнете внимание, когато избирате детско легло, и ще ви дадем полезни съвети за обзавеждането на детската стая.

Видове детски легла


Първата стъпка в избора на детско легло е да решите какъв тип легло е най-подходящ за вашето дете. На пазара има различни видове детски легла, като всяко от тях има своите плюсове:

 

Стандартни единични легла - тези легла са подходящи за по-големи деца и предлагат достатъчно място за сън. Те са идеален избор за детската спалня, когато искате да инвестирате в дълготрайни мебели за детската.

 

Двуетажни легла - те са отличен избор за семейства с две деца, които споделят една стая, пестят място и добавят забавен елемент за децата. При избора на двуетажно легло е важно да обърнете внимание на безопасността, като изберете модел с обезопасителни парапети и стабилна конструкция.

 

Легла с място за съхранение - практични и функционални, като предлагат допълнително място за съхранение на играчки, дрехи и други вещи. Те са идеални за малки детски стаи, където пространството е ограничено.

 

Легла тип „трансформър“ - тези легла могат да се преобразуват от бебешки кошари в единични легла, което ги прави изключително практични и икономични в дългосрочен план.

 

Какво да вземем предвид при избора на детско легло?


Безопасност - разбира се, безопасността е на първо място при избора на детско легло. Уверете се, че леглото има стабилна конструкция и няма остри ръбове или опасни части. За по-малките деца е важно леглото да бъде снабдено с обезопасителни парапети, за да се предотврати падане по време на сън.

 

Комфорт - комфортът на детето е от съществено значение за неговия здрав и спокоен сън. Изберете матрак с подходяща твърдост и подкрепа за гръбначния стълб. Също така, обърнете внимание на размерите на леглото, за да осигурите достатъчно пространство за растеж.

 

Материали - изберете детско легло, изработено от качествени и безопасни материали. Дървените легла са често предпочитани, тъй като са здрави и дълготрайни. Ако изберете легло от MDF или ПДЧ, уверете се, че материалите са сертифицирани и не съдържат вредни вещества.

 

Дизайн и функционалност - детското легло трябва да съответства на останалите мебели за детската стая и да допълва общия стил на обзавеждането. Функционалността също е важна – изберете легло с допълнителни функции като място за съхранение или възможност за трансформация.

 

Бюджет - изборът на детско легло трябва да бъде съобразен с вашия бюджет. На пазара има разнообразие от модели на различни цени, така че можете да намерите подходящо легло, което отговаря на вашите финансови възможности без да правите компромис с качеството.


Изборът на правилното детско легло е важен за здравето и комфорта на вашето дете. Като вземете предвид факторите за безопасност, комфорт, материали, дизайн и функционалност, ще можете да намерите идеалното легло за вашата детска спалня. Не забравяйте също така да обърнете внимание на останалите мебели за детската стая, за да създадете уютна и приятна среда за вашето дете. При нас в  Мебелна палата Лазур, ще откриете разнообразие от детски легла, а  нашите консултанти с радост ще ви помогнат с избора. 


назад

Последни новини

22.08.2024

Защо да изберем модулно обзавеждане за детската стая?

Изборът на мебели за детска стая може да се ок...

Прочети още

07.08.2024

Как да изберем правилното детско легло?

Изборът на правилното детско легло е важен, за...

Прочети още

05.06.2024

10 съвета за обзавеждане на малка спалня - полезни насоки за максимизиране на пространството

Обзавеждането на малка спалня може да бъде пре...

Прочети още

22.04.2024

Спални предложения 2024

Каталог с част от новите, актуални предложения...

Прочети още