Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Идеи за трапезария в съвременния дом

22.03.2022


В съвременния дом, се наблюдават нови тенденции в интериорния дизайн. Начинът на живот и по-компактните размери на жилищата налагат промени в организацията на пространството. Традиционната трапезария все по-често е комбинирана с кухнята или хола, и като цяло стаите се сливат. Моделите мебели и начина им на подредба се адаптират към тези промени.

Днес, ще ви  представим няколко идеи за организация на трапезарията в съвременния дом, които се надяваме да ви вдъхновят.

 

Организиране на пространството

Вашият дом е вашата крепост! Според пространството, с което разполагате, трябва да помислите как да го обзаведете и подредите, за да е максимално удобно, практично и да ви носи усещане за уют и спокойствие.

В последните години, модерната трапезария е креативно съчетание от отворена кухня и място за хранене в типично американски стил.  Така се обособява зона, в която готвим, храним се, забавляваме се, събираме се със семейството и приятелите си и си почиваме. Затова и този тип разпределение са най-предпочитани.

От голямо значение тук е интериорният дизайн, особено, ако кухнята и трапезарията са комбинирани в едно помещение. Помислете как да извлечете максимумът от пространството, което имате. С подходящите интериорни решения, можете да прикриете недостатъците на стаята и да подчертаете недостатъците й. Разпределете всяка зона, като запазите общият стил с правилните мебели, подходящите цветове и декоративни аксесоари, които да добавят акцент и радват очите ви.

Организирането и зонирането ви дава възможност да съчетаете успешно функционалността на кухнята и трапезарията, без да нарушавате индивидуалността им. Определете местата на работния кухненски плот и трапезната маса, преценете помещението и изберете мебели за трапезарията, които няма да отнемат от оставащото пространство. Ако не разполагате с място за трапезен сет, комбинирайте кухненския плот с бар столове или обособете кът с кухненски диван, погрижете се това пространство да е не само красиво, но и удобно и функционално.

Друга опция е да добавите малка масичка като продължение на кухненския плот и да я обособите като зона за хранене. Декорирайте, за да допълните интериора по ефектен и стилен начин. Светлите, минималистични мебели са отличен избор за този тип многофункционални стаи в по-компактни жилища.

 

Мебели, декорация и стил

Решения със семпли, изчистени мебели в светли цветове, разположени до прозорец, създават усещане за стил и простор. А за да придадете усещане за по-голяма площ на стаята, се доверете на комбинацията с хром и стъкло.

Визуалното обособяване на зоните в стаята е препоръчително да следват и един и същи интериорен дизайн. Насочете се към закупуване на мебели и декорации, които съвпадат като стил. Унисонът в дизайна на мебелите добавя завършеност, а комбинирането с декоративни елементи внасят уют.

При изборът на мебели за трапезарията помислете за пространството, и светлината на стаята, подберете подходящи цветове, материали и стил, за да отговорите на всичките си изисквания.

Разгледайте секцията обзавеждане за трапезария на сайта на Мебели Лазур и изберете качествени мебели в модерен и класически стил.  В мострената зала сме подбрали мебели за трапезария, които да ви помогнат да изпълните вашата мечтана визия за уютен дом.

Сред огромния избор от мебели за трапезария ще откриете мебели за различни видове и стил на обзавеждане. Предлагаме класически мебели за трапезария, както и модерни трапезни маси и столове, бар столове, красиви и изчистени модели шкафове и скринове, които се съчетават прекрасно и предлагат голяма функционалност. Имаме луксозни мебели за трапезария от масив в уникални цветове, комбинации и визия, които могат да красят вашата кухня или дневна по неповторим начин.

Мебелите, които ще откриете при нас са съобразени с всеки бюджет, за да отговорим на всички клиенти според нуждите и възможностите им. В категорията трапезни маси ще откриете модели с различна форма и дължина за клиенти, които търсят квадратна трапезна маса, кръгла трапезна маса или овална, правоъгълна маса, като различните модели са с дебел или тънък плот. Сред предложенията ни за сгъваема трапезна маса ще откриете висок клас големи маси със система за разтягане и възможност да настаните много хора на нея. Масите се предлагат в различни цветове, изработени от качествени материални осигуряващи стабилност и сигурност. Ако имате нужда от мека мебел, която да разположите до масата, то ние имаме какво да ви предложим. Предлагаме голям избор на столове в различна визия, материал и цвят, като имаме класически и модерни трапезни столове, също бутикови и луксозни такива.

Разгледайте предложенията ни, а при затруднение в избора се свържете с нашите консултанти за повече информация или за отговор на въпросите, които ви интересуват.


назад

Последни новини

22.08.2024

Защо да изберем модулно обзавеждане за детската стая?

Изборът на мебели за детска стая може да се ок...

Прочети още

07.08.2024

Как да изберем правилното детско легло?

Изборът на правилното детско легло е важен, за...

Прочети още

05.06.2024

10 съвета за обзавеждане на малка спалня - полезни насоки за максимизиране на пространството

Обзавеждането на малка спалня може да бъде пре...

Прочети още

22.04.2024

Спални предложения 2024

Каталог с част от новите, актуални предложения...

Прочети още