Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Интериорни решения за хоум офиса

01.02.2022


В условия на световна пандемия, повечето от нас са принудени да работят от вкъщи. Това съответно налага специфични промени в интериора, с цел създаване на пространство обособено за работа от вкъщи. Въпреки, че хоум офисите днес са неизменна част от нашето ежедневие, жилищата ни стават все по-малки, което създава затруднения в дизайна на пространството, с което разполагаме. 
Затова днес ще разгледаме офис обзавеждането и на какво да обърнете внимание при създаване на домашния офис, без да нарушите интериорните решения в дома Ви.


Функционалност във вашия хоум офис

Създаването на офис пространство, което да е функционално, практично и да е съобразено с интериора на дома, не е лека задача. Затова нека започнем от най-важната част - функционалността на хоум офисът. На първо място, той трябва да е практичен и да разполага с всички мебели и аксесоари. 
Работата от разстояние изисква наличието на офис мебели, за да си осигурите комфортен и плодотворен работен ден. Основно и важно нещо е да откриете удобно място в дома, което да обособите или да адаптирате за работно пространство. Не всички разполагат с големи и просторни помещения, които биха могли да използват за целта. Дори и малки пространства с малко креативност и подходящите мебели биха могли да се превърнат в отлични кътчета за работа у дома. 
След като изберете мястото, помислете какво ви е необходимо - бюро, стол, шкафове, и други,  за да постигнете максимална функционалност. Дори вече да разполагате с хоум офис помислете дали имате всичко необходимо под ръка.


Настроение за работа

При дистанционната работа е важно да останем концентрирани, фокусирани и мотивирани, за да е ползотворен работния ден. Замислете се какво ви вдъхновява за работа, какво ви носи позитивно настроение в работно време. Естествената светлина, практичните мебели и организираното пространство около вас, могат да бъдат чудесен стимул за работа.
Ако сте по-творчески настроена натура, може да заложите на малки аксесоари, фигурки, цветя, или друго, за да си създадете настроение за работа. Картини, плакати и постери с мотивиращи цитати, също могат да ви подтикнат към активност и ползотворна работа. Друг начин е добавянето на цветни елементи около вас, като декоративни възглавници, кутии за съхранение, етажерки, общо казано всичко, което би ви заредило с позитивност и вдъхновение.


Хоум офис във вашия дом

Ако вашият домашен офис не е в отделна стая, е важно да го съобразите с останалата част от помещението, за да не нарушавате баланса в интериора.
За да направите това е нужно да организирате работното място в помещението, така че да не се натрапва и да не привлича прекалено вниманието.

Един от начините е да заложите на близостта до шкаф, скрин или етажерка. Освен като визуален разделител, ще имате възможност да го използвате като подредите нещата си и организирате работно пространство. За целта, можете да използвате такава мебел, която вече имате в дома си, или пък да закупите тепърва. Вариантите са много и изборът голям, така че изберете шкаф или етажерка, които подхождат на останалата част от стаята.


Друго отлично решение, за да избегнете претрупването на работното място е изборът на функционално бюро с рафт за клавиатура или принтер. Така освен практичността печелите и изчистена работна среда, която не нарушава естетиката на останалата част от стаята.
Кутиите за съхранение са друго оптимално решение, за подобряване на вашата организация. Добре организираният хаос е повече от функционално решение. Както споменахме по-горе, може да изберете цветни кутии, съчетани примерно с декоративните възглавнички в хола.
Друг елемент от хоум офис интериора е столът. До голяма степен трудoспособността зависи от комфорта и удобството на тялото. Без значение дали работим в офиса или вкъщи, офис столовете са необходим  за нашия комфорт аксесоар.


Удобен стол, практично бюро, всичко необходимо под ръка, аксесоари, които освен функционални и да вдъхват настроение за работа - създайте вашето кътче така, че да отговаря на вашите представи за естетика и хармония с вашия интериор.
Както вече споменахме, домашният офис трябва да е добре организирано и удобно пространство.


Ние от Мебелна къща Лазур сме подбрали разнообразни мебели за обзавеждане на офис в богата гама от цветове, видове дизайн и функционалност. Посетете мострената ни зала и разгледайте предложенията ни за столове, бюра, шкафове, етажерки и скринове. Ако търсите качествена офис мебел на изгодни цени няма да останете разочаровани. При нужда от помощ, обърнете се към нашите консултанти, които с радост ще ви насочат към правилният избор на мебели за хоум офис.


назад

Последни новини

22.04.2024

Спални предложения 2024

Каталог с част от новите, актуални предложения...

Прочети още

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още