Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Как да изберем гардероб за спалнята?

16.11.2022


Изборът на гардероб изглежда много лесна задача, до момента, в който не се наложи да се сблъскаме с нея. Виждайки всички предлагани варианти на пазара, започваме все по-често да си задаваме въпроса „Какъв гардероб да избера?“.
В настоящата статия ще разгледаме различните видове гардероби, както и съвети с какво да се съобразите, преди да изберете гардероб за спалня.


Гардероб според помещението

Едно от първите неща, които да помислите преди покупка, е с какво пространство разполагате в стаята, където ще бъде разположен. Ако имате ниша в някоя от стените, която може да употребите, тогава може да закупите вграден гардероб. Но ако нямате такава, то тогава обмислете покупката на свободностоящ гардероб.


Гардероб за спалнята според вратите

Класическият вариант е гардероб с т.нар. шарнирни врати, или такива на панти, които се отварят навън. Ако изберете този вариант, трябва да имате предвид, че според спецификата на отваряне, такива гардероби изискват допълнително пространство пред тях.
Другият предлаган вариант е модел с плъзгащи врати, който не изисква допълнително място и е подходящ за по-малки помещения. Някои от тези модели са с огледала, което е още една допълнителна екстра за спестяване на пространство.


Модел според броя на ползващите го

Ако ще използвате гардероба сами, то трябва да се съобразите само със собствените си дрехи. Често в такива случаи е достатъчен еднокрилен или двукрилен гардероб. В случай, че ще се ползва от двойка или семейство, то заложете на трикрилен или четирикрилен гардероб. Повече закачалки и рафтове осигуряват повече възможности за организация на дрехите и подредбата им в желания от вас вид.


Модел според начина ви на обличане

След като сте избрали габаритите и вида на вратите на гардероба, е време да обмислите и вътрешното му разпределение. За да го направите, е нужно да помислите какъв стил дрехи преобладават. Ако сте човек, който се облича по-скоро елегантно и използва дрехи от фини материи, тогава ви е необходим гардероб, който предлага повече пространство за закачалки. Обратно, ако се обличате с по-спортни ежедневни дрехи, заложете на мебел с повече рафтове. Ние от Мебелна палата Лазур предлагаме и гардероби с чекмеджета, които са практично решение за съхранение на бельо или други по-малки дрехи.


Различни екстри при гардеробите

Надстройка
Много семейства по нашите географски ширини прибират зимните си дрехи през лятото, както и летните през зимата, ползвайки само необходимите в момента. Ако и вие правите така, то гардероб с надстройка е отличен избор. А дори и да не го правите, надстройката ще ви осигури допълнително място за съхранение, от което със сигурност ще се възползвате. Разбира се, ако имате възможност, е най-добре да си вземете достатъчно голям гардероб за дрехите ви през цялата година.


Чекмеджета
Често при различни модели гардероби ще срещнете и чекмеджета, обикновено позиционирани в долната част или зад едното от крилата. Те са особено полезни за вещи, които е необходимо да са ви под ръка. В тях може да съхранявате различни дребни неща или пък бельо.


Огледало
Една страхотна опция, от която може да се възползвате, е огледало на една от вратите на гардероба. Тя ви позволява да се видите в момента на обличане, без да се разхождате до друга стая или коридор, а също и ви спестява място от тоалетка например. Практично решение при ограничено пространство в стаята, което ще намали и разхода ви за обзавеждане.


Гардероб по поръчка

Имайте предвид, че ако не успеете да намерите най-подходящия гардероб за вас, винаги ще намерите фирма, която да изработи точно каквото ви е необходимо. Много от моделите могат да бъдат изработени в различни размери, могат да бъдат добавени или махнати рафтове, както и редица други промени.


Ние от Мебелна палата Лазур разполагаме с голямо разнообразие от гардероби за спалня, които са с различни размери, вътрешно разпределение и функционалности. Цените ни са изгодни и предлагаме бърза доставка, както и отлични условия за покупка на изплащане. При нужда от консултация със специалист в обзавеждането на спалня, моля, обърнете се към нашите консултанти на посочените телефони или заповядайте в нашия шоу рум на адрес гр. Варна, бул. Сливница, ж.к. Младост.


назад

Последни новини

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още

05.10.2022

Как да обзаведем антрето или коридора?

Повечето хора обръщат огромно внимание на обза...

Прочети още