Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Как да обзаведем антрето или коридора?

05.10.2022


Повечето хора обръщат огромно внимание на обзавеждането на спалнята или хола, но често претупват избора на мебели за антрето или коридора. Така, в един момент се оказва, че нямате достатъчно място за обувките или якетата си. Днес ще ви кажем малко повече за този тип мебели, както и полезни насоки как да ги изберете.

 

Готово решение за коридора

Портманто

Думата портманто идва от френския термин Portemanteau, съчетаващ думата porter (нося) и manteau (палто). Първоначално, е означавала нещо, в което носиш палтото си, но с времето се налага като дума за шкаф за връхни дрехи и обувки или закачалка.

В наши дни, се предлагат много различни модели портманта, които обикновено съчетават всичко, което ни е необходимо за антрето или коридора. Така, те включват шкаф, тип еднокрилен гардероб, няколко закачалки, шкаф за обувки с няколко рафта, както и огледало.

Ако не искате да отделяте прекалено много време за избор на отделните компоненти, или пък имате наистина малко пространство, то изборът на портманто е отличен вариант за вашия коридор. То не само предлага достатъчно място за съхранение на якета, чанти и обувки, но и имате избор от страхотни дизайни.

 

Индивидуално обзавеждане на коридора

В случай, че разполагате с повече място в антрето си, или не желаете готово портманто, ето няколко насоки какви мебели да потърсите.

 

Шкаф за обувки

Това е изключително важна мебел, особено ако става дума за дом с три- или четиричленно семейство. Тогава обувките са много и е необходимо специално място за съхранението им. На пазара се предлагат много варианти, както високи, така и по-ниски шкафове за обувки. Те са разделени на стандартни рафтове с отварящи се настрани врати, или пък специални шкафове, които се отварят с издърпване напред. Предимството на тези шкафове е, че може да изберете колко крила да имат, дали да са със или без вратички, както и много други детайли.

 

Гардероб за антре

При този вид мебели също имате огромен избор. На първо място, в зависимост от големината на коридора и наличието или липсата на ниша, може да изберете вграден гардероб. Дори и да заеме половината от коридора ви, тази мебел ще осигури предостатъчно място за вашите вещи.

В случай, че нямате много място, може да закупите еднокрилен гардероб, с място за закачалки или рафтове, според това, какво точно желаете да сложите вътре.

 

Закачалки

Най-важното, което трябва да обмислите при избор на закачалки за коридора е техния материал и брой. Обмислете внимателно колко пространство ви е нужно, и изберете по-здрав материал, който да издържи и на най-тежките зимни палта.

 

Огледало

Много от мебелите, които вече споменахме – като портмантото и гардеробът за коридор могат да бъдат избрани с вградени огледала. Ако обаче предпочитате отделно огледало, бъдете сигурни, че в мебелните магазини са се погрижили да имате избор. Огледалото може да бъде толкова голямо, колкото ви е нужно, като можете да изберете и ефектна рамка, която да допълни обзавеждането ви, или да се превърне в негов акцент.

 

Избирайте обзавеждане за антрето внимателно!

Отново ще ви напомним, че най-важното при този вид мебели е те да са функционални. Мебелна палата Лазур предлга мебели за антре на атрактивни и достъпни цени. Избирайте ги мъдро, според вещите, които ще съхранявате в тях!


назад

Последни новини

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още

05.10.2022

Как да обзаведем антрето или коридора?

Повечето хора обръщат огромно внимание на обза...

Прочети още