Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Каква е разликата между диван и канапе? Кое да избера?

18.04.2022


Ние, както и всички хора, които са се сблъсквали с обзавеждането на дома си, знаем колко огромно разнообразие от мебели има на пазара. Най-важното, на което трябва да заложим, е комфорта, и затова в днешната статия ще ви дадем максимално много информация, за да изберете най-подходящата мебел за почивка. Ще ви представим основните разлики между дивани и канапета, които не рядко се считат за едно и също нещо.


Какво представлява диванът?

Думата „диван“ произхожда от персийски език и буквално означава „канцелария“. Също така, по този начин в ислямските страни се е наричал специален висш държавен орган, както и ръководителя му. Във въпросните канцеларии са се намирали първите прототипи на днешния диван, а именно ниски облицовани скамейки, на които са си почивали чакащите.


В наши дни диванът е усъвършенстван и представлява двуместна или триместна мека мебел, която в огромна част от случаите е оборудвана с различни екстри – лежанка, ракла, функция сън или релакс механизъм.


Какво представлява канапето?

От своя страна, канапето също е вид тапицирана мебел за почивка, но тук няма различни екстри, и за разлика от диваните, канапетата често имат почти идентична структура – крачета и висок, твърд гръб.


Какви са приликите между двата вида мека мебел?

•    Подобни материали за изработка;
•    Не се различават много по отношение на комфорта;
•    Възможност за избор на дамаска;
•    Възможност за съчетание с интериора;
•    И двата вида мебели предлагат клик клак вариант, или иначе казано, възможност да се превърнат в място за сън, чрез избутване на облегалката назад.


Какви са разликите?

Въпреки многото прилики, разликите са доста повече и сега ще ги изброим:


Размерите

В по-голямата част от случаите, канапетата и диваните са с различни размери, като диваните са доста по-големи и обемни, а канапетата по-малки, независимо, че и двата вида могат да бъдат двуместни или триместни.


Външният вид

Канапетата са предназначени да бъдат по-стилни и изискани, докато предназначението на диванът е да бъде удобен. Красотата на канапетата се постига по различен начин – чрез детайли на крачетата или облегалката, различни съчетания на дамаската, и други.


Употребата

Според наблюденията на потребителското поведение, диваните и канапетата са предпочитани за различни видове помещения. Например, в огромна част от домовете ще видите по-скоро диван, отколкото канапе. И обратното – в лобитата на хотелите, в различни чакални, във фризьорски и козметични студиа на почит е канапето, вместо диванът. А много често канапетата се използват и като декоративен елемент на различни витрини.


Ние ще ви помогнем в избора на диван или канапе

След като ви представихме основните прилики и разлики между тези мебели, се надяваме, че вече сте се ориентирали за своя избор. Ако все още имате въпроси, винаги можете да ги зададете на любезните и добре обучени консултанти на Мебелна палата Лазур. Ще ги откриете на телефони: 0700 90 098, 0896 888305, или на e-mail: office@mebelilazur.com.


Освен безупречното клиентско обслужване, при нас ще намерите огромно разнообразие от модели мека мебел, които безпроблемно можете да закупите и на изплащане.


Не на последно място, ще ви осигурим и надеждна доставка до посочен от вас адрес, в която и да е част на страната! Осигури си удобство още сега!


назад

Последни новини

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още