Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Какви видове ъглови дивани има?

16.09.2022


Ако ви предстои обзавеждане на хола у дома, вероятно вече сте видели колко много видове мебели се предлагат на пазара – в магазините и онлайн. Нормално е да сте объркани и да не сте сигурни какво точно ви е необходимо и как да изберете правилната мека мебел за семейството си. В настоящата статия ще обърнем внимание на някои от най-често срещаните екстри при ъгловите дивани, за да улесним вашия избор.

 

Ъглови дивани с опция ракла

При тези мебели мястото под седалките е подходящо за съхранение на различни вещи. В повечето случаи се достъпва чрез повдигане на седящата част. Ъглов диван с ракла е практична мека мебел, която ще Ви помогне при организирането и подредбата на вещите във Вашия дом. Освен това, има модели с вградени рафтове или библиотеки, които макар и не големи, позволяват да поставите любимите си книги или сувенири.

 

Ъглови дивани с функция сън

Както се разбира от името, тези дивани предлагат допълнително място за сън, което е изключително удобно, ако често посрещате гости или живеете в маломерно жилище. Съвременните модели са с механизми, чрез които бързо и лесно превръщате дивана в легло. Тази екстра е от най-търсените при ъгловите дивани, защото е важно да имате допълнително легло във Вашия дом. Така спестявате място и имате практично и бързо решение.

 

Механизъм „Клик-Клак“

При този вид механизъм,  седалката се издърпва напред, а облегалката се сваля в хоризонтална позиция. Това е един от видовете механизми за сън при диваните, който е бърз и лесен. Често моделите са с дървена конструкция и при самото разтягане и сгъване не се износват, но редовното спане може да ги износи. Затова са подходящи за сън само при извънредни ситуации.

 

Механизъм “Eurobook”

Тук също седалката се издърпва напред, изравнявайки се с облегалката. Eurobook е един от най-популярните механизми при ъглови дивани.

 

Механизъм “Flip”

Този механизъм се ползва предимно при фотьойли и двуместни дивани. При него се издърпва рамката под седалката и се образува равна повърхност за сън. Удобна и практична екстра, но не е подходяща за ежедневно спане.

 

Акордеон

При механизъм тип „акордеон“ се издърпва седалката, при което автоматично се разгъва и гърбът. Този механизъм е здрав и подсилен, и е подходящ за честа употреба. Също добро решение за по-малки помещения.

 

Тройно разгъване

Прилага се при на вид малки дивани, които чрез тройно разгъване се превръщат в удобно легло. Негативът е, че разгъването и сгъването отнемат повече време и усилия.

 

Дивани с регулиране на подглавниците и подлакътниците

Една от най-удобните функции при съвременните дивани е опцията за регулиране на подглавниците и подлакътниците. Настройването на желаната височина осигурява на седящия страхотен комфорт. Правилната стойка на тялото е от съществено значение за здравето и почивката. Тази функционалност е важна, когато искате да си отпочинете пълноценно и когато прекарвате повечко време на дивана.

 

Модулни дивани

Тези ъглови дивани се състоят от няколко отделни части, които могат както да се комбинират в един голям и комфортен диван, така и да се разделят в различни краища на стаята, превръщайки се в два отделни дивана или на диван и фотьойл. Според модулите, които изберете ще имате и определи варианти за подредба.

 

Видове дивани според дамаската

Всеки един диван се предлага с дамаска, която клиентът може да избере – като вид, и като цветове.  Най-често срещаните дамаски са текстилни и кожени.

 

Текстилни ъглови дивани

При диваните с текстилни дамаски ще срещнете най-различни видове – жакард, шенил, лен, велур, акрил, коприна и други. Препоръчва се добре да проучите вида на дамаската и да изберете такава с повече съдържание на естествени материали, за сметка на синтетичните. Има дамаски, които са по-подходящи за домашни любимци, други които създават чудесен визуален ефект. Отделете време и разгледайте повече варианти, по-качествената дамаска си заслужава цената.

 

Кожени ъглови дивани

Тук ще срещнете опции ЕКО или естествена кожа. Колкото и качествена в днешно време да е изкуствената кожа, то естествената е с много повече предимства, но и цената и е по-висока. И все пак, качественият кожен ъглов диван винаги ще е на мода и ще ви служи добре. Важно е да помислите за това колко често ще ползвате меката мебел, имате ли малки деца, домашни любимци и как ще поддържате кожената дамаска.

 

Изберете своя диван днес!

Ние от Мебелна палата Лазур сме много добре запознати с възможностите и приложенията на меката мебел. При нас ще откриете голямо разнообразие от ъглови дивани на изгодни цени, които разполагат с различни функционалности и екстри. Подбрали сме качествени модели в различни ценови диапазони и предлагаме безплатна доставка в цялата страна за поръчки над 1000 лв.

В обобщение, ще ви кажем още веднъж, че има огромно разнообразие от видове дивани и модели. Не пестете време за проучване и изберете най-доброто, според своите предпочитания!

Мебелна палата Лазур предлага отлични условия на покупка, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

E-mail: office@mebelilazur.com;

Телефони: 0700 90 098, 0896 888305;

Нашите любезни и добре обучени консултанти ще отговарят на всички ваши въпроси, и ще вземат вашата поръчка!


назад

Последни новини

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още

05.10.2022

Как да обзаведем антрето или коридора?

Повечето хора обръщат огромно внимание на обза...

Прочети още