Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Какви видове ъглови дивани има?

16.09.2022


Ако ви предстои обзавеждане на хола у дома, вероятно вече сте видели колко много видове мебели се предлагат на пазара – в магазините и онлайн. Нормално е да сте объркани и да не сте сигурни какво точно ви е необходимо и как да изберете правилната мека мебел за семейството си. В настоящата статия ще обърнем внимание на някои от най-често срещаните екстри при ъгловите дивани, за да улесним вашия избор.

 

Ъглови дивани с опция ракла

При тези мебели мястото под седалките е подходящо за съхранение на различни вещи. В повечето случаи се достъпва чрез повдигане на седящата част. Ъглов диван с ракла е практична мека мебел, която ще Ви помогне при организирането и подредбата на вещите във Вашия дом. Освен това, има модели с вградени рафтове или библиотеки, които макар и не големи, позволяват да поставите любимите си книги или сувенири.

 

Ъглови дивани с функция сън

Както се разбира от името, тези дивани предлагат допълнително място за сън, което е изключително удобно, ако често посрещате гости или живеете в маломерно жилище. Съвременните модели са с механизми, чрез които бързо и лесно превръщате дивана в легло. Тази екстра е от най-търсените при ъгловите дивани, защото е важно да имате допълнително легло във Вашия дом. Така спестявате място и имате практично и бързо решение.

 

Механизъм „Клик-Клак“

При този вид механизъм,  седалката се издърпва напред, а облегалката се сваля в хоризонтална позиция. Това е един от видовете механизми за сън при диваните, който е бърз и лесен. Често моделите са с дървена конструкция и при самото разтягане и сгъване не се износват, но редовното спане може да ги износи. Затова са подходящи за сън само при извънредни ситуации.

 

Механизъм “Eurobook”

Тук също седалката се издърпва напред, изравнявайки се с облегалката. Eurobook е един от най-популярните механизми при ъглови дивани.

 

Механизъм “Flip”

Този механизъм се ползва предимно при фотьойли и двуместни дивани. При него се издърпва рамката под седалката и се образува равна повърхност за сън. Удобна и практична екстра, но не е подходяща за ежедневно спане.

 

Акордеон

При механизъм тип „акордеон“ се издърпва седалката, при което автоматично се разгъва и гърбът. Този механизъм е здрав и подсилен, и е подходящ за честа употреба. Също добро решение за по-малки помещения.

 

Тройно разгъване

Прилага се при на вид малки дивани, които чрез тройно разгъване се превръщат в удобно легло. Негативът е, че разгъването и сгъването отнемат повече време и усилия.

 

Дивани с регулиране на подглавниците и подлакътниците

Една от най-удобните функции при съвременните дивани е опцията за регулиране на подглавниците и подлакътниците. Настройването на желаната височина осигурява на седящия страхотен комфорт. Правилната стойка на тялото е от съществено значение за здравето и почивката. Тази функционалност е важна, когато искате да си отпочинете пълноценно и когато прекарвате повечко време на дивана.

 

Модулни дивани

Тези ъглови дивани се състоят от няколко отделни части, които могат както да се комбинират в един голям и комфортен диван, така и да се разделят в различни краища на стаята, превръщайки се в два отделни дивана или на диван и фотьойл. Според модулите, които изберете ще имате и определи варианти за подредба.

 

Видове дивани според дамаската

Всеки един диван се предлага с дамаска, която клиентът може да избере – като вид, и като цветове.  Най-често срещаните дамаски са текстилни и кожени.

 

Текстилни ъглови дивани

При диваните с текстилни дамаски ще срещнете най-различни видове – жакард, шенил, лен, велур, акрил, коприна и други. Препоръчва се добре да проучите вида на дамаската и да изберете такава с повече съдържание на естествени материали, за сметка на синтетичните. Има дамаски, които са по-подходящи за домашни любимци, други които създават чудесен визуален ефект. Отделете време и разгледайте повече варианти, по-качествената дамаска си заслужава цената.

 

Кожени ъглови дивани

Тук ще срещнете опции ЕКО или естествена кожа. Колкото и качествена в днешно време да е изкуствената кожа, то естествената е с много повече предимства, но и цената и е по-висока. И все пак, качественият кожен ъглов диван винаги ще е на мода и ще ви служи добре. Важно е да помислите за това колко често ще ползвате меката мебел, имате ли малки деца, домашни любимци и как ще поддържате кожената дамаска.

 

Изберете своя диван днес!

Ние от Мебелна палата Лазур сме много добре запознати с възможностите и приложенията на меката мебел. При нас ще откриете голямо разнообразие от ъглови дивани на изгодни цени, които разполагат с различни функционалности и екстри. Подбрали сме качествени модели в различни ценови диапазони и предлагаме безплатна доставка в цялата страна за поръчки над 1000 лв.

В обобщение, ще ви кажем още веднъж, че има огромно разнообразие от видове дивани и модели. Не пестете време за проучване и изберете най-доброто, според своите предпочитания!

Мебелна палата Лазур предлага отлични условия на покупка, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

E-mail: office@mebelilazur.com;

Телефони: 0700 90 098, 0896 888305;

Нашите любезни и добре обучени консултанти ще отговарят на всички ваши въпроси, и ще вземат вашата поръчка!


назад

Последни новини

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още