Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Легла за спалня – какво да изберем?

04.07.2022


При обзавеждане на спалня, всички знаем, че акцентът е леглото. Именно там прекарваме най-важното време за нашия организъм – времето, в което той си почива и се възстановява.

Дотук добре. Но всеки, който се е сблъсквал с обзавеждане на спалня, знае колко трудоемка и отговорна задача е това. Затова, ще ви кажем всичко онова, което смятаме, че трябва да знаете, преди да вземете окончателно решение.

 

Видове легла според материала

Дървени легла

Както подсказва името, тези модели се произвеждат от дървесен материал. Най-често използваните такива са ПДЧ, МДФ и масив. Те се различават помежду си по плътност, влагоустойчивост, издръжливост и цена. При нас ще откриете качествени легла с красив дизайн и много функционалности.

 

Метални легла

Металът при изработката на легла по-често се използва в комбинация с дървесина, отколкото самостоятелно. Често с метални елементи се подсилва конструкцията, или се изработват различни механизми. Предлагаме легла с красиви декоративни метални рамки и здрава конструкция.

 

Тапицирани легла

Тапицираните легла отново са с основа от дърво и/или метал, която е облечена в текстил или кожа, подплатени с полиуретан или дунапрен. Тези модели са голям хит от няколко години и притежават редица предимства.

 

Видове легла според размера

В днешно време се предлага голямо разнообразие на модели и размери легло за спалня. Ще споделим с вас някои от основните такива.

 

Единични легла

Единичните легла са с размери от 72/190 до 90/200. Те са подходящи за детската стая, както и за стаи за гости, хотели, общежития и т.н. Най-популярните единични размери са 82/190 и 90/190.

 

Легла персон и половина

Този тип легла са с размери между 100/190 и 120/200. Такива са например леглата, познати като „Приста“, както и някои стари модели. Най-популярният размер „персон и половина“ е 114/190, който обаче рядко се държи в наличност, и в повечето случаи се изработва само при постъпила поръчка.

 

Двойни легла

Всички размери над 140/190 са двойни, като най-големият стандартен размер легло е 180/200. Най-често поръчваните двойни размери са 140/200 и 160/200.

Имайте предвид, че много от моделите легла могат да бъдат изработени и в нестандартни размери, тоест по ваше желание. В такъв случай, цената леко се оскъпява, а времето за изработка е около 20 до 40 работни дни, в зависимост от производителя и сезона.

 

Видове легла според цената

Както при всички останали артикули, така и при леглата се наблюдават различни ценови класове.

 

Евтини легла за спалня

В случая с леглата, евтини в никакъв случай не означава некачествени. При този клас легла обикновено се използват материали ПДЧ и МДФ, които са се доказали с годините като отличен избор при изработката на мебели.

Често представляват обикновена дървена конструкция, подобна на рамка, без различни екстри и функции. Въпреки това, е възможно да имат различен дизайн и вид.

 

Висок клас легла

Към този клас спадат боксспринг и тапицирани легла. Те представляват тапицирани основи с различни функции, като ракла с механизъм, повдигане на глава и крака, тапицирана табла, осветление и други. Притежават здрава конструкция, изработени са от висококачествени материали. Друга характерна черта е по-голямата височина на матрака, както и това, че в много от случаите има включен и топер за максимален комфорт.

 

Какво легло за спалня да изберем?

Отговорът на този въпрос ще е различен, ако попитате различни хора. Най-важното е леглото да е подбрано според личните ви предпочитания, и да е наистина удобно за вас. Затова, ви съветваме да пробвате различни модели, за да установите какво е най-комфортно за вас.

Заповядайте в магазина ни за мебели на адрес: гр. Варна, бул. Сливница, ж.к. Младост 1, за да разгледате разнообразието от модели, които предлагаме на изгодни цени.

 

Ние от Мебелна палата Лазур предлагаме мебели за обзавеждане на вашия дом с отлични условия на покупка, както и безплатна доставка в цялата страна за поръчки над 1000 лв. Можете да се свържете с нас по един от следните начини:

E-mail: office@mebelilazur.com;

Телефони: 0700 90 098, 0896 888305;

Консултантите ни ще се постараят да отговарят на всички ваши въпроси, и ще вземат вашата поръчка!


назад

Последни новини

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още