Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Легла за спалня – какво да изберем?

04.07.2022


При обзавеждане на спалня, всички знаем, че акцентът е леглото. Именно там прекарваме най-важното време за нашия организъм – времето, в което той си почива и се възстановява.

Дотук добре. Но всеки, който се е сблъсквал с обзавеждане на спалня, знае колко трудоемка и отговорна задача е това. Затова, ще ви кажем всичко онова, което смятаме, че трябва да знаете, преди да вземете окончателно решение.

 

Видове легла според материала

- Дървени легла

Както подсказва името, тези модели се произвеждат от дървесен материал. Най-често използваните такива са ПДЧ, МДФ и масив. Те се различават помежду си по плътност, влагоустойчивост, издръжливост и цена. При нас ще откриете качествени легла с красив дизайн и много функционалности.

- Метални легла

Металът при изработката на легла по-често се използва в комбинация с дървесина, отколкото самостоятелно. Често с метални елементи се подсилва конструкцията, или се изработват различни механизми. Предлагаме легла с красиви декоративни метални рамки и здрава конструкция.

- Тапицирани легла

Тапицираните легла отново са с основа от дърво и/или метал, която е облечена в текстил или кожа, подплатени с полиуретан или дунапрен. Тези модели са голям хит от няколко години и притежават редица предимства.

 

Видове легла според размера

В днешно време се предлага голямо разнообразие на модели и размери легло за спалня. Ще споделим с вас някои от основните такива.

- Единични легла

Единичните легла са с размери от 72/190 до 90/200. Те са подходящи за детската стая, както и за стаи за гости, хотели, общежития и т.н. Най-популярните единични размери са 82/190 и 90/190.

- Легла персон и половина

Този тип легла са с размери между 100/190 и 120/200. Такива са например леглата, познати като „Приста“, както и някои стари модели. Най-популярният размер „персон и половина“ е 114/190, който обаче рядко се държи в наличност, и в повечето случаи се изработва само при постъпила поръчка.

- Двойни легла

Всички размери над 140/190 са двойни, като най-големият стандартен размер легло е 180/200. Най-често поръчваните двойни размери са 140/200 и 160/200.

Имайте предвид, че много от моделите легла могат да бъдат изработени и в нестандартни размери, тоест по ваше желание. В такъв случай, цената леко се оскъпява, а времето за изработка е около 20 до 40 работни дни, в зависимост от производителя и сезона.

 

Видове легла според цената

Както при всички останали артикули, така и при леглата се наблюдават различни ценови класове.

- Евтини легла за спалня

В случая с леглата, евтини в никакъв случай не означава некачествени. При този клас легла обикновено се използват материали ПДЧ и МДФ, които са се доказали с годините като отличен избор при изработката на мебели.

Често представляват обикновена дървена конструкция, подобна на рамка, без различни екстри и функции. Въпреки това, е възможно да имат различен дизайн и вид.

- Висок клас легла

Към този клас спадат боксспринг и тапицирани легла. Те представляват тапицирани основи с различни функции, като ракла с механизъм, повдигане на глава и крака, тапицирана табла, осветление и други. Притежават здрава конструкция, изработени са от висококачествени материали. Друга характерна черта е по-голямата височина на матрака, както и това, че в много от случаите има включен и топер за максимален комфорт.

 

Какво легло за спалня да изберем?

Отговорът на този въпрос ще е различен, ако попитате различни хора. Най-важното е леглото да е подбрано според личните ви предпочитания, и да е наистина удобно за вас. Затова, ви съветваме да пробвате различни модели, за да установите какво е най-комфортно за вас. Заповядайте в магазина ни за мебели на адрес: гр. Варна, бул. Сливница, ж.к. Младост 1, за да разгледате разнообразието от модели, които предлагаме на изгодни цени.

Ние от Мебелна палата Лазур предлагаме отлични условия на покупка, както и безплатна доставка в цялата страна за поръчки над 1000 лв. Можете да се свържете с нас по един от следните начини:

E-mail: office@mebelilazur.com;

Телефони: 0700 90 098, 0896 888305;

Консултантите ни ще се постараят да отговарят на всички ваши въпроси, и ще вземат вашата поръчка!


назад

Последни новини

16.09.2022

Какви видове ъглови дивани има?

Ако ви предстои обзавеждане на хола у дома, ве...

Прочети още

09.08.2022

Предимства на кухните по поръчка

При обзавеждане или преобзавеждане на кухня, в...

Прочети още

04.07.2022

Легла за спалня – какво да изберем?

При обзавеждане на спалня, всички знаем, че ак...

Прочети още

01.06.2022

Как да изберем трапезна маса

Покупката на трапезна маса за вашия дом е важн...

Прочети още