Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

11.03.2022


За всеки родител е важно е да се създаде детска стая, с комфортна атмосфера, в която децата да могат да учат, играят, четат, рисуват, и като цяло да се развиват спокойно. Когато избирате обзавеждането на детската стая, уверете се, че го съобразявате с интересите, вкуса и нуждите на детето. Съобразете размерите, цветовете, и разположението на стаята.

Създаването на перфектната детска стая е истинско предизвикателство. Затова сме ви подготвили няколко идеи за детско обзавеждане.

 

Детска стая - обзавеждане

Детски легла

Всеки родител знае, че времето за лягане понякога може да се превърне в истинска битка. Особено когато детето, което предпочита да играе новата си игра или да гледа любимото си телевизионно предаване. Но, ако сте оборудвали стаята му с изключително удобно легло, по негов вкус, това със сигурност ще ви помогне. Ще откриете голямо разнообразие на модели - от кошари и такива тип люлка за най-малките, до ъглови или единични за тийнейджъри или двуетажни, за две деца. Ако добавите нощни шкафчета, ще постигнете една завършена визия на детската. Освен то ще осигурите място на което детето да постави лампа (ако е любител на четенето преди сън) или любима играчка, която му прави компания по време на почивка.

 

Ред в детската спалня

Детските не винаги са точно подредени, но с няколко добре подбрани решения за съхранение със сигурност ще имате най-добрия шанс да поддържате стаята да изглежда чиста и без претрупване. Детските гардероби са начина да поддържате дрехите им в ред. В зависимост от пространството, което е налично в спалнята и дали вашето дете е голям фен на модата, има гардероби с една врата, две врати, а защо не и трикрилен гардероб. Разнообразието от което да избирате е огромно. 

Помислете за дизайн с вградени чекмеджета или модулно обзавеждане особено, ако детето ви има нужда от допълнително място за съхранение. Детските мебели, които ще откриете в нашият онлайн магазин са подбрани, за да ви помогнат да създадете перфектно координиран вид в стаята на вашето малко или голямо дете.

 

Място за учене

Друг важен елемент от интериорния дизайн на детската стая е създаването на кът в стаята на детето си, където то да може да продължи с домашните си далеч от суматохата в останалата част от къщата. Абсолютно задължително нещо тук е детското бюро. Независимо дали ще изберете само бюро или комплекти за детски като двуетажно легло с бюро и чекмеджета, постарайте се да се превърне в най-доброто място за творене и учене.

 

Перфектната стая за игра

Ако имате налично място у дома за специална стая за игра за вашето малко дете, тогава това е идеалният начин да поддържате спалнята им подредена, защото повечето от играчките им могат да бъдат концентрирани в отделна стая за игра. Ако не разполагате с допълнителна стая, винаги можете да обособите кътче за игра в стаята на малчугана. Често родителите залагат на етажерки, библиотеки и рафтове, които визуално разделят детските стаи и дават възможност на децата да подредят своите неща, като книги, кукли или екшън фигурите си. 

Каквито и мебели да изберете, погрижете се те да са и функционални и не забравяйте, че децата растат бързо, а с това се променят и техните нужди и предпочитания.

 

Тенденции в детската

Освен подходящите мебели, родителите често следят и тенденциите в обзавеждането на детската. За 2022, както и предишни години, интериорен дизайн при детските стаи предлага огромно разнообразие от стилове, материали, мебели, цветове, декор, осветление и какво ли още не. Хитът в детските стаи за тази година ще са неутралните цветове. Те не само създават спокойствие и уют, но и са чудесна основа, върху можете да добавите цветен акцент – картина, рафтове с играчки, шарени възглавнички, покривало за легло или пък многоцветен килим. Сред най-актуалните цветове са бяло, бежово, сиво, синьо, бледозелено, прасковено.

 

Детска стая за момиче

Тенденциите в обзавеждането на детска стая за момиче през 2022-а предлагат неутрални тонове с леки вариации, когато става въпрос за младите госпожици. Розовото е един от най-използваните цветове и ако вашата малка принцеса предпочита този цвят, можете смело да заложите на млечен, блед нюанс, за да спазите тренда. Важно е да носи спокойствие и лекота. Други популярни цветове тази година са светлите тонове на лилаво, зелено и синьо. Скандинавският стил, както и при трендовете при спалнята отново е властващ. Бледи, нежни стени, удобно красиво легло за сладки сънища, функционално бюро с шкафчета, които да побират всичко необходимо на една млада дама - мисията е изпълнена.

 

Детска стая за момче

Както при  момичешките, така и при момчешките стаи на преден план излизат неутралните цветове за стените с по-смели и цветни акценти в интериора. Ако в стаята на момичетата тоновете са в розово-лилавата гама, то при момчетата синьото остава предпочитан избор. През тази година наситеното плътно синьо държи висока позиция в класирането. Зеленото или сивото в комбинация с друг цвят също са хит в стаите за момчета, плюс геометрични фигури за акцент. Няколко рафта над бюрото за любимото Лего или колекцията от супер герои, легло с ракла да скрием всички други играчки и топки, воала - чудесно убежище за малки и големи бандити.

В детскaта стая децата прекарват най-много времето  у дома. Затова създайте безопасна и практична детска стая, която да съчетава модерната визия с функционалността. Стая, която да предлага всички удобства, от които малчуганите имат нужда и която да ги предразполага да изразяват себе си свободно. Разгледайте мебелите за детска стая, които ние, от Мебелна Палата Лазур, сме подбрали за Вас.  Ако се затруднявате с избора, нашите консултанти, с радост, ще ви покажат различните варианти, комбинации и комплекти.


назад

Последни новини

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още