Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Мека мебел и хол - тенденции за 2022

15.02.2022


В предишен материал ви запознахме с тенденциите в обзавеждането на спалня, сега е време да ви представим и новите трендове в обзавеждането на хола и меката мебел за 2022. 

Както при спалните, за хола и/или всекидневната също можете да изберете мека мебел, цветове, десени и аксесоари, които да до допринесат за спокойна и релаксираща атмосфера. Тенденцията е към преследване на визия за връщане към природата, като можете да постигнете това като изберете земни цветове и да комбинирате с живи растения.

Дали ще се доверите на инстинкта си или ще следвате тенденциите, оставяме на Вас. Важното тук е изборът на мека мебел за хола и дневната да е воден от вашето усещане за комфорт и стил. А ето и какви са тенденциите, които интериорните дизайнери налагат за тази година.

  • Скандинавски или минималистичен стил

По отношение на интериора тези два стила са много сходни, характерни са с опита си да избегнат претрупването. Затова са предпочитани от хора, които търсят успокояващ и изчистен дизайн. 

Избирайки интериор за всекидневната в един от тези стилове или в комбинация, ще постигнете балансира среда, която внесе в дома ви спокойствие и уют. Обединяването на на отделните елементи на минималистичния стил с неутралните цветове и естествени материали на скандинавското течение, ще постигнете и практичността, която е нужна на такъв тип помещение.

  • Усвояване на пространството

Често срещано е  трапезарията и холът да са едно и също помещение. За да се оползотвори правилно това пространство трябва да се предвиди с какви функции ще е натоварена стаята. Също така   внимателно да се селектират подходящите мебели. Ключът към максимизираме на потенциала на хола е в подбора на обзавеждане и аксесоари, които най-добре отговарят на размера на помещението. Бъдете креативни и да оползотворете всеки квадратен сантиметър, възползвайте се и от ъглите.

Тук на помощ идват ъгловите дивани. Този тип мека мебел ще внесе допълнителен комфорт, функционалност и завършен вид на интериорния дизайн на вашия хол. Един ъглов диван с функция сън създава не само уют и удобство, но и дава възможност за допълнителна спалня за гости. Ъгловият диван с лежанка ви гарантира пълноценна почивка в хола или дневната, както и удобство при четене на книга или гледане на телевизия. Ако разполагате с ограничена площ, помислете за малък ъглов диван, а за просторни помещения голям ъглов диван или голяма ъглова холна гарнитура.

Днес, мултифункционалността на хола е новото нормално. В условия на пандемия, тези пространства са трапезария, офис, фитнес зала, и други, в едно. Затова изберете мебели, за оптимално и ползотворно използване на пространството. Ако имате място, разгледайте и изберете декоративна холна маса. Те са малки, леки и можете лесно и бързо да сменяте местоположението им. Сгъваемите трапезни маси, които могат да се приберат след употреба са вечна класика.

  • Осветлението

Разнообразието на осветителни тела за хола е огромно. Трендът за тази година е насочен към осветление, което е и с декоративна функция. На особена почит в момента са висящите осветителни тела, с опции за закачване. При тях не само се избягва допълнителното окабеляване, но служат като декоративни елементи дори и когато не работят. Изберете осветление, което не само ще освети стаята ви, но и ще се превърне в акцент и ще е комплимент към избраният от вас интериорен стил. 

  • Поглед към природата

Друга тенденция, която наблюдаваме през последните години и ще властва и тази е завръщането към натуралните елементи.  Хората все повече обръщат поглед към използването на естествени материали и текстилни елементи. Камък, мъх, пясък, кадифе, лен, памук и, разбира се много зеленина и растения при декориране.

През 2022, в интериорния дизайн отново ще властват мултифункционалните, удобни и практични решения. Претрупването с мебели и вещи вече не е на мода. Вместо това, изчистеното и спокойно пространство вземат предел. Създаването на пространство, в което да си почиваме, да се забавляваме и да живеем в хармония е водеща тенденция. Съобразете разположението на стая, свободното пространство и интериора на останалата част от дома Ви. Помислете кои естествени материали предпочитате, кои цветове предпочитате, преобразуването на хола в спокойно и уютно кътче зависи изцяло от вас.

В нашият онлайн магазин, както и в мострената ни зала ще откриете огромно разнообразие на модели мека мебел, холни маси, холови гарнитури, етажерки, секции и комоди, които да ви помогнат да създадете желаното кътче.  При нас ще откриете мебели, които отговарят на най-новите тенденции в интериорния дизайн, с красив дизайн и визия, които създават топлина и уют. Обърнете се към нашите консултанти, които с радост ще Ви помогнат с избора. Приятно пазаруване.


назад

Последни новини

18.04.2022

Каква е разликата между диван и канапе? Кое да избера?

Ние, както и всички хора, които са се сблъсква...

Прочети още

22.03.2022

Идеи за трапезария в съвременния дом

В съвременния дом, се наблюдават нови тенденци...

Прочети още

11.03.2022

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

21.02.2022

Закупуване на ъглов диван – от къде да започна?

Предстои ви обзавеждане на ново жилище или пре...

Прочети още