Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Тапицирани и Боксспринг легла

04.01.2022


Обзавеждането на спалнята и намирането на удобно и практично легло не винаги е лесно. Ако търсите легло,  което не само ще ви предостави комфорт по време на сън, но и ще е функционално и красиво, сте на правилното място. Тапицираните и боксспринг легла са чудесен избор за всички, които търсят удобство, стилен дизайн и практичност и именно тях ще Ви представим в следващите редове.

 

Какво е Боксспринг легло?

Боксспринг леглата (box-spring bed) представляват тапицирана дървена или метална конструкция, тип кутия, с пружини, върху които обикновено се поставя матрак. Освен удобството и красивият дизайн, боксспринг леглата са и изключително фукционални. Различните модели предлагат и разнообразие от екстри като ракли, вградени отделения за багаж, повдигащи механизми и други.  Също така, много от моделите дават възможност за поставяне на два отделни матрака. 
Бокспринг леглата са цялостна система за сън, създадена да Ви осигури комфорт и да превърне почивката Ви в първокласно изживяване. Уникалните стабилност, дизайн и функционалност на boxspring леглата им отрежда място сред най-предпочитаните легла. 
Отличават се и с изключителна стабилност, което е необходима предпоставка за максимално физическо отпускане. Стабилната основа на леглото тип боксспринг предразполага тялото към пълна релаксация при лягане и/или облягане, а пълноценният комфорт на спящият е повече от гарантиран.
Създадени с комфортна височина на матрака, за максимално удобство при лягане и ставане, с здрава и равномерна повърхност, върху която ляга матракът да легне, Боксспринг леглата са повече от продукти за сън.  Те са начин за релаксация. В забързаното ежедневие, изпълнено със стрес, да легнеш, да си починеш качествено и да заспиш вече не е просто биологична нужда. Именно поради тези причини, в производството на тези системи за сън се използват материали като мемори пяна и латекс. 
Висококачествените елементи заложени в Boxspring основите стават все по-необходими за постигане на значително по-голяма адаптивност към тялото и правилното разпределение на тежестта и съответно по-голям комфорт.
Относно дизайна, Boxspring леглата са елегантен и ефирен тип обзавеждане, подходящи за по-изчистена визия. Те внасят уют, простор и топлина като правят спалнята ви не само по-интересна, но и практична, а изборът на дамаски и цветове е огромен.

 

Какво е тапицирано легло?

Тапицираните и Боксспринг легла са много сходни. Също като boxspring конструкциите, тапицираните спални са характерни с модерен и елегантен дизайн. Изящни и стилни, те са подходящи за всеки тип интериор и биха се съчетали отлично както с класическите, така и с винтидж или модернистичните интериорни елементи.
 
На пазара се предлагат няколко типа текстилни легла. Първият е т. нар. Френско легло. Тук характерна е тапицирана основа, която обичайно се изработва от дърво и други материали. Външно облицована с текстилна дамаска или кожа, а над основата се поставя матрак.
Чудесно допълнение към основата е тапицираната табла, която в зависимост от модела може да бъде с остри или заоблени краища, а може и да е украсена с копчета, различни прошивка или орнаменти.
Втори тип са тапицираните легла с чекмеджета, които ви дават възможност да използвате пространството под матрака, което в никакъв случай не означава компромис с елегантния външен вид на леглото.
Третият вариант е с повдигащ механизъм, като пространството отдолу отново дава възможност за съхранение на багаж. Рамката и раклата осигуряват допълнително проветряване на матрака, а вие печелите усещане за максимален комфорт, защото матракът ви е поставен върху подматрачна система.
Тапицираните луксозни спални са все по-предпочитан избор при обзавеждането както на големи като площ, така и малки спални. Не само защото предлагат са вариант за цветен акцент в стаята, но и заради усещането за мекота и уют, които създават.  Без значение какъв модел тапицирано легло ще изберете, всяко гарантира незаменим комфорт и топлина, с които само боксспринг леглата, могат да се конкурират.

 

В заключение

Ако сте в процес на избор на обзавеждане за вашата спалня и търсите комфортно, елегантно и функционално легло, то боксспринг и тапицираните легла са отличен избор. Тези луксозни легла ще ви поглезят с високото си качеството и незаменимите комфорт и удобство, които осигуряват по време на релакс. Както споменахме,  много от моделите тапицирани и боксспринг легла дават възможност за съхранение на багаж под матрака. А разнообразните по големина и форма тапицирани табли Ви позволяват да създадете оригинален стил в спалнята си.
Ако пък изберете боксспринг спалня с възможност за използване на два отделни матрака под топматрака, ще си осигурите спокоен сън, без да сте обезпокоявани от движенията на спящия до Вас човек.  А и ще можете да отговорите на личните си нужди и предпочитания, избирайки матрак с твърдост, подхподяща за всеки.
Да не пропускаме и предимствата на тапицерията. Кожата създава неповторимо усещане за лукс, а ако се спрете на текстил, ще имате опцията да изберете от огромно разнообразие от цветове и десени. Остава само да прецените кой е предпочитания от Вас стил, цвят и модел и да създадете мечтания интериор за Вашето най-интимно пространство.
Екипът на Мебелна палата Лазур е подбрал висок клас легла, с които не правите компромис по отношение на удобство, стабилност и дизайн в спалнята. Моделите, които ще откриете както на сайта, така и в мострената зала са с повдигащ механизъм и подматрачна скара, както и ракла, което ги прави и много практични за съхранение на завивки или други домашни вещи.
За улеснение, всички модели бокспринг легла са с включен матрак и топер в цената. Повечето от предлаганите модели са с основа от множество масивни ламелни елементи, които осигуряват пълна стабилност на матрака, повдигащ механизъм и подматрачна скара.
Предлаганите Boxsprings легла ви дават възможност сами да изберете от какви елементи да бъдат съставени. Можете да избирате между три вида бази (основи), четири вида матраци, четири вида топ матраци, три разновидности на табла към главата, модел и цвят на крачетата, вид и цвят на дамаската.
По този начин получавате легло по индивидуална поръчка, съобразено изцяло с предпочитанията ви. Предлагат се в два размера за матрак 140/200см. и 160/200см., а някои от леглата се предлагат в няколко цвята, различни дамаски и еко кожа. Към някои от леглата се предлагат и декоративни възглавнички в квадратна и цилиндрични форма за още по-завършена визия.
В цената на моделите от тази категория легла са включени два седем зонови матрака с бонелна система. Висококачествен плат с противоплъзгащо покритие за стабилност на матрака и повдигащ механизъм, осигуряващ достъп до ракла с място за съхранение на вещи. Това са тапицирани легла с дамаска от висококачествен плат и повечето от тях са с рамка от масив, ракла за съхранение, тапицирана табла и удобен качествен матрак. 
Всичко, което трябва да направите е да изберете най-подходящото за вас. А ако имате нужда от допълнителна информация относно наличност на цветове и варианти, или асистенция при избора, нашите консултанти с радост ще Ви помогнат.


назад

Последни новини

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още

16.11.2022

Как да изберем гардероб за спалнята?

Изборът на гардероб изглежда много лесна задач...

Прочети още