Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Новини

Трендове при обзавеждането за спалня за 2022

06.02.2022


С настъпването на новата 2022  идват и новите трендове в интериора. В следващите редове ще разгледаме обзавеждането на най-комфортното място у дома, спалнята и как те взаимодействат с индивидуалността и в останалата част от интериора на дома. Модерна или класическа, нова спалня или освежаване, вижте какви са трендовете за тази година.

 

Трендове за 2022

Светът на модата се мени и интериорните дизайнери всяка година ни представят новите виждания и модните тенденции в обзавеждането. В последните няколко години ни се наложи да прекараме голяма част от времето си, у дома. Благодарение на пандемията, трапезарията, холът, и всяка друга възможна част у дома бяха превърнати в работно или учебно място. А спалнята, се превърна в съкровено място за почивка и релакс.

Говорейки за освежаване на обзaвеждането и тендеции, няма как да не ви представим основните стилове, които ще властват в спалните тази година.

 

Концепции за дизайн за 2022

Минимализъм

Минималистичният стил се основава на максимата, че по-малкото е повече. И в последните години е сред от най-популярните стилове в интериорния дизайн, в световен мащаб. При този стил идеята е да се избегне претрупването. Залага се на едноцветни стени,  и мебелите са сведени до минимум, което създава много семпъл, но изискан дизайн. За да се спази модна тенденция в може да изберете комплекти мебели за спалня. Така освен желаната визия за това пространство, ще получите и достатъчно място, за съхранение на своите дрехи и вещи.

 

Скандинавски стил

Често този стил може да да се сбърка с минималистичния. Разликата тук е, че при скандинавския се поставя акцент върху естествените материали. Например, дърво, камък, естествени тъкани, и др. При избиране на този стил, интериорните дизайнери се доверяват на неутрални цветове. Лекият и уютен скандинавски стил е е характерен с цветова гама включва белите, светло сивите и бежовите нюанси. Многофункционалните мебели са на фокус, заради своята ергономичност, а в акцент се поставят естествени материали - дърво, памук, вълна и други.

 

Арт деко

Една от най-популярните естетики на съвременния дизайн е арт деко. Характерни за този стил са комбинациите на ново и старо, на класиката с модернизма. Тук модните дизайнери залагат на хармоничното съчетание на класическите мебели с модерните технологии. Смело можем да заявим, че тапицираните и боксспринг легла са абсолютна арт деко класика.

 

Градски таван

Друго влияние, който ще властва и тази година е градското таванско помещение. Спалните в този стил залагат на комбинацията между тухлени стени и метални елементи. Развихрете се, дайте воля на креативността си, има голямо разнообразие на мебели, с които можете да постигнете този стил. Например, използвайте интересно осветление, или огледален таван. Нощните шкафчета с метални крачета например са отлично решение, ако сте се спрели на този стил.

На който и стил да се спрете,  съобразете изборът си и с размерите на стаята. Помислете дали пространството, с което разполагате би побрало подходящите мебели, и дали подредбата им в помещение би ви било удобно.

 

Декоративни елементи

Място за сядане

Дали да обособите кът за сядане в спалнята, разбира се зависи от свободното пространство, което имате. Ако спалнята ви е голяма и просторна, можете да отделите място предназначено за релакс, четене на книга, за каквото прецените. Сред топ трендовете за тази година, позиция си заковаха тези кътчета. Развихрете се, дали ще изберете кресло или пейка за сядане, определено ще промените облика на спалнята си. Комбинирайте с декоративни възглавнички или така модерните одеяла за намятане, направете това пространство в акцент на стаята.

 

Спални с табли

През 2022-ра интериорните дизайнери отново поставят на пиедестал таблата на леглото и я налагат като почти задължително присъствие. Ако все още не сте се сетили за какво говорим, става дума за онези красиви и невероятни “гърбове” на леглото, които носят усещане за за незаменим комфорт и лукс в спалнята.

Качествени тапицирани табли или такива с плюшено покритие, дават усещане за цялостна дизайнерска визия. Изберете таблата за леглото си с вкус и съобразете този елемент с останалата част от интериора на стаята. Размерите, цветовете и моделите на таблите са безкрайно много, като също така те могат да бъдат декорирани с различни елементи като копчета и други. Изберете правилната визия, която да кореспондира с вашия дизайн.

 

Легла с място за съхранение

Леглата с пространство за съхранение всяка година са печелившо решение. Дали ще се спрете на такова с чекмеджета, с нощни шкафчета или боксспринг с ракла е изцяло ваш избор. Но важното тук е, че ще спечелите както допълнително свободно пространство, така и екстра място за прибиране на вещите си.

 

За финал сме ви подготвили няколко съвета за обзавеждането на вашата спалня:

Не правете компромис в избора си на легло.  Удобно легло е ключът към пълноценната почивка. Разгледайте и изберете най-подходящия за вас вариант за легло или спалня сред голямото разнообразие от качествени здрави легла с различни функционалности;

Ако не разполагате с време и възможност да търсите правилните комбинации на различните мебели, то в този случай цялостното обзавеждане за спалня е изключително подходящо. Спалните комплекти са елегантни и стилни, в различни цветови комбинации, които биха придали завършен вид и уют на всяка спалня;

Спрете се на гардероб, който ще удовлетвори нуждите ви и ще се впише най-добре в интериора на вашата спалня. Гардеробите с плъзгащи врати ще ви спестят място и ще ви даде възможност за по-компактно и добро разпределение на мебелите. Друго практично решение е гардероб с огледало, което е едновременно естетично и функционално решение за спалнята, което осигурява допълнителен простор и комфорт;

Ако имате нужда от още място за съхранение, скриновете и шкафовете са изключително полезна мебел за вашата спалня. Организирайте лесно вашите дрехи, бельо, аксесоари и вещи, избирайки скрин, шкаф, тоалетка или комод, така ще постигнете максимално удобство и функционалност;

Нощните шкафчета  са друг елемент от обзавеждането със съществена важност и функционалност относно  удобството и завършения вид на стаята. Отличен избор за всички, които обичат да държат неща като книги, чаша с вода или друго, на една ръка разстояние;

 

Без значение дали изберете да обзаведете спалнята си по последните модерни тенденции за годината или просто се доверите на личната си преценка за стил, спалнята е вашето лично кътче за релакс. Затова  най-важното е да намерите хармонично решение, което да ви помогне да се отпуснете и починете след натоварения работен ден. Посетете Мебелна къща Лазур и разгледайте селекцията ни от мебели за спалня. Вярваме, че ще откриете повече отколкото сте очаквали, а ако имате нужда от насока, нашите опитни консултанти ще ви помогнат с усмивка.


назад

Последни новини

22.04.2024

Спални предложения 2024

Каталог с част от новите, актуални предложения...

Прочети още

22.03.2024

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане

Хол и спалня в едно: идеи за обзавеждане ...

Прочети още

07.09.2023

Мебели за детска стая - тенденции в обзавеждането

За всеки родител е важно е да се създаде детск...

Прочети още

05.12.2022

Какви мебели да подарим на близките си?

Коледните празници вече чукат на вратата и вер...

Прочети още