Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Основи

Вземете удобна основа на НИСКА цена от Мебели Лазур. Ще срещнете този тип продукти за спалня като основа, хотелска основа, или френско легло. И в трите случая, става дума за едно и също.

Поръчайте качествена основа на изгодна цена

Какво представляват основите?

Хотелската основа представлява здрава и стабилна дървена конструкция, в някои случаи, подсилена с метални елементи, която е облечена с висококачествена дамаска. При някои производители тези продукти са капитонирани, а при други – не.
Върху тези мебели се поставя двулицев матрак, и така конструкцията бързо се превръща в комфортно и стилно легло.


Какви са предимствата на френските легла?

•    Стабилност – Поради добре подбраните материали, основите могат да издържат голямо тегло, както и редовна употреба. Именно затова, са предпочитано обзавеждане за хотели, вили и къщи за гости.
•    Стилни – Освен стабилността и удобството, основите са стилни мебели, които с лекота ще се впишат в интериора. Някои производители дори предлагат специални комплекти, включващи основа и матрак, които дори са тапицирани в една и съща дамаска.
•    Осигуряват проветривост – Поради структурата на този тип мебели, те позволяват постоянна циркулация на въздуха, което осигурява нужната проветривост на двулицевия матрак. Основата гарантира, че няма да се появят акари, влага и други неприятни влияние.


Какви видове основи има?

В този раздел ще говорим за ядрото на различните основи. На пазара ще откриете два вида – твърди и меки. Нека ги разгледаме.
Твърдите основи, както подсказва името, създават твърдо усещане, докато меките правят обратното. Твърдите основи се състоят от ламелна рамка или цяла плоскост под дамаската, които всъщност осигуряват твърдостта. При меките основи, вместо ламели или плоскост са добавени пружини, като най-често, това са пружини Бонел.


Размери

Важно е да се отбележи, че за разлика от много други видове легла, при хотелските основи няма габаритни размери, защото матракът точно отгоре. Това означава, че няма нужда да предвиждате повече място, отколкото е необходимо. 
Най-често срещаните размери за основи са 82/190, 90/190, 120/190, 140/200, 144/190, 160/200 и 180/200, като в повечето случаи, може да се изработи и размер според вашите нужди. Не на последно място, трябва да знаете, че при някои производители големите размери основи (над 140/190) могат да се състоят от две отделни части за лесно транспортиране.
В случай, че имате въпроси, професионалните консултанти на мебели Лазур с радост ще ви отговорят.