Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Двулицеви

Двулицевите матраци са сред най-популярните продукти за сън, тъй като предлагат комбинация от удобни материали, а и ще ви служат доста време. Мебелна палата Лазур предлага качествени модели в различни размери.

Разнообразие от двулицеви матраци на ТОП цени от Мебели Лазур


Какво представлява двулицевият матрак?

Двулицевите матраци могат да се използват и от двете страни, като често те са адаптирани за различните сезони. Това е възможно, ако от едната страна дамаската е капитонирана с вълна, а от другата – с памук или лен. Друг пример е двулицев матрак с мемори пяна. Обичайно, този революционен материал се поставя само от едната страна и се препоръчва да се ползва през зимата, тъй като тогава е малко по-твърд, докато през лятото е по-мек, и може да спарва.
Също така, двулицевите матраци могат да са с различни твърдости от двете страни. Например, с пяна от едната, и с кокосова вложка от другата.
Но дори и между двете страни да няма никаква разлика, ползването им, гарантира, че матракът ще ви служи два пъти по-дълго време.


Как се използват двулицеви матраци?

Двулицевите матраци са предназначени да се използват с подматрачна рамка или хотелска основа/френско легло. Това е нужно, тъй като ядрото на избрания матрак трябва да се проветрява непрекъснато, за да не задържа влага, прах, акари и други неприятни вредители. 
Макар понякога такъв тип матраци да се използват с равна и плътна основа, това не е правилно и в нея трябва да се пробият няколко отвора, за да циркулира въздух.


Пълнежи за двулицеви матраци
Пружини

Пружинните матраци са предпочитани поради по-проветривото си ядро, но и заради една идея по-мекото усещане, което предоставят. В наши дни, за матраци се използват два вида пружини:
-    Бонел – свързани една за друга, малко по стар вид пружини, които са широкоразпространени, поради по-достъпната си цена.
-    Покет – тези пружини са опаковани индивидуално в джобчета от специален текстил, което позволява всяка част от тялото да застане естествено.


Пяна

В добавка към пружините, или съвсем самостоятелно, може да бъде добавена полиуретанова пяна. Това е материал с висока плътност и еластичност, който оказва ортопедична подкрепа на гръбнака и кръста и предотвратява различни болежки.
Друг вид пяна, който вече споменахме, е мемори пяната. Тя успява да „запомни“ извивките на тялото, което ви позволява да лежите удобно, без напрежение в различни части от тялото. Мемори пяната може да бъде комбинирана както с полиуретан, така и с пружини.


Латекс

Най-често в матраците се използва синтетичен латекс, който е познат още като пенолатекс. Той се отличава с много висока еластичност, както и със способността си да отблъсква акари и вредите.


Кокос

Кокосовите вложки са чести материали при ортопедичните и детски матраци. Те създават усещане за твърдост, затова са подходящи за подрастващи, както и за любителите на твърди матраци.


Размери на двулицеви матраци

Двулицевите матраци се предлагат в редица стандартни размери:
•    72/190;
•    82/190;
•    90/190;
•    90/200;
•    100/200;
•    114/190;
•    120/190;
•    120/200;
•    140/190;
•    140/200;
•    144/190;
•    160/200;
•    180/200;
Освен тях, почти всеки производител на матраци предлага изработка и на нестандартни размери, ако такива са ви необходими, срещу малко оскъпяване на цената.
Грабни своя двулицев матрак сега!
Ако вече сте се ориентирали какъв модел ви е необходим, не се колебайте и поръчайте с бърза доставка в цялата страна. В случай, че още се колебаете, свържете се с нас и ние ще ви окажем нужното съдействие.