Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Онлайн или поръчка по телефон 0700 90 098

Твоята кошница е празна!

Възглавници

Случвало ли ви се е да се въртите в леглото, да потупвате и подгъвате възглавницата си и да не можете да заспите? Разбира се, че ви се е случвало, ако поне веднъж сте ползвали неудобна възглавница. Вземете новата си възглавница от Мебелна палата Лазур и се насладете на спокойния сън.

Богат избор от възглавници на ТОП цени от Мебелна палата Лазур

Истината е, че тези продукти за сън не са никак маловажни, макар много хора да ги пренебрегват.

Защо е важно да спим на правилната възглавница?

Вече споменахме неудобството, което ни пречи изобщо да заспим. Е, това е най-малкият проблем. Всъщност, неудобната възглавница може много да навреди на врата, прешлените и раменете. Освен това, твърде високата или твърде ниската възглавница може да предизвика схващания и болки не само в споменатата област, но и по-надолу по гърба и дори кръста. От своя страна, болките във врата и раменете, могат да доведат до главоболие и различни други проблеми. Ако изпитвате някои от споменатите проблеми, вероятно възглавницата ви е за смяна.


Какви видове възглавници има?

Според вида и опората, която оказват, на пазара ще срещнете ортопедични и анатомични възглавници. Най-общо, разликата може да бъде обяснена по следния начин – ортопедичната възглавница оказва влияние върху вас, а вие оказвате влияние върху анатомичната възглавница.
Стандартните и широкоразпространени възглавници в правоъгълна форма са анатомични. Тоест, вие лягате върху нея, заемайки удобна поза, а тя се деформира спрямо натиска, който и оказвате. 
От своя страна, ортопедичните възглавници често са по-твърди и карат тялото ви да застане в правилна позиция. Те са особено подходящи за потребители с проблеми във врата и гърба, както и за малки деца, у които тепърва трябва да се формира умение как правилно да държат главата си.


Материали за възглавници

Възглавниците могат да бъдат изработени от най-различни материали, но най-често срещаните са:
-    Гъши пух – Обикновено пухът е съчетан и с пера, за да се добави малко плътност. Тези възглавници са много меки и лесно се сплескват, което означава, че са подходящи, ако обичате да спите на ниски възглавници.
-    Силиконов пух – Синтетична алтернатива на гъшия пух. Има подобни свойства, но е на по-ниска цена.
-    Полиуретанова пяна – За разлика от матраците, при възглавниците полиуретанът се поставя на късчета, а не е цяла плоскост. Полиуретанът е със средна степен на твърдост и оказва прилична подкрепа.
-    Мемори пяна – Този материал се влияе от естествените ви извивки и ви позволява да заемете естествена позиция.


Размери на възглавници

Има множество различни размери на възглавници, като стандартният е 50х70 см. Що се отнася до височината, има възглавници, високи между 10 и 17-18 см, но оптималният вариант е 12-14 см.
Поръчайте вашата нова възглавница още сега от мебелна палата Лазур!